Kako odabrati pravi dušek?

Dušeci za spavanje iz programa Matis-a

Dnevni ritam kojim smo uslovljeni a koji često i sami sebi namećemo, troši našu i fizičku i psihičku snagu. Jedan od najboljih načina da je obnovimo jeste da sebi omogućimo dobar san. Osnovni uslov za to je odabir dobrog i kvalitetnog dušeka.

Pošto je na tržištu velika ponuda, Matis se potrudio da udovolji svakom svom kupcu, obuhvatajući u svojoj ponudi dušeka, veliki izbor različitih struktura i dimenzija.
Kako odabrati pravi dušek za spavanje? Krenimo od početka, od podele! – Da biste sve ovo razumeli, mi ćemo vas provesti kroz karakteristike svakog ponaosob!

Dušek od memorijske pene

Poliuretanska pena je nežan i elastičan materijal koji prati anatomiju vašeg tela i pruža potpunu udobnost vašoj kičmi pa se preporučuje i osobama koje imaju problema sa kičmom. Mogu da budu pojedinačno od različitih vrsta pene: poliuretanske ili konfort pene ili njihove kombinacije. Ovi dušeci imaju visoku propusnost vazduha (to je veoma važno za održavanje higijene). Dušeci od pene su kompaktni i lako se transportuju.

Dušek sa džepičastim jezgrom

Kod ovih dušeka svaka opruga se nalazi u posebnom džepu i tako nezavisno od ostalih reaguje na opterećenje. Imaju izuzetno ortopedsko dejstvo jer podržavaju vaše telo u 7 zona i to je njihova osnovna prednost u odnosu na dušeke sa žičanim jezgrom. Ovakvo tehničko rešenje omogućava najbolju ventilaciju dušeka što stvara posebnu mikro klimu korisniku.

Dušek sa žičanim jezgrom

Jezgra ovih dušeka čine zavisne opruge pri čemu se opterećenje na jednu odmah raspoređuje na ostale opruge, što daje efekat talasa. Opruge su ortopedske i obezbeđuju dobru cirkulaciju vazduha a samim tim i dugotrajnost dušeka. Za dodatnu udobnost dušeci se oblažu mekanim i nežnim materijalima.

Dušek od lateksa

Ovi dušeci imaju izražen ortopedski efekat. Ravnomerno se raspoređuje težina što omogućava pravilnu cirkulaciju tokom sna. U proizvodima od lateksa ne dolazi do pojave grinja, buđi, gljiva i drugih mikroorganizama koji izazivaju alergijske reakcije i respiratorne bolesti. Ovi dušeci su otporni na deformacije i ne formiraju udubljenja dužim korišćenjem.

Zajednička karakteristika svih ovih dušeka za spavanje je pored pomenutog anatomskog i ortopedskog dejstva, da sva platna prolaze termičku obradu što omogućava antibakteriisko svojstvo.

Mi smo vas upoznali sa kvalitativnim i tehničkim svojstvima dušeka za spavanje i ponudili veliki izbor, ali činjenica je da je potrebno da pažljivo odaberete šta baš vama odgovara, jer je ovo zaista subjektivan izbor.